Guargummi (E 412)  
INCI-namn: Cyamopsis tetragonoloba

Guargummi (guarmjöl) utvinns från frön av baljväxten Cyamopsis tetragonoloba - en gammal kulturväxt i Indien och Pakistan. Fröna används i dessa länder som näringsmedel och som förtjockningsmedel i modern matindustri.

Det används också som laxer- och bantningsmedel, då det har en bulkeffekt. Den del som används är stärkelsen. Guarmjöl tas inte upp av tarmen och har inga ADI-värden.
 
« Tillbaka