Betain 30% 
INCI-namn: Cocoamidopropyl Betaine

Betain finns naturligt i sockerbetor, men framställs ur kokosfett som omvandlats till tensid med hjälp av kemikalier.

Betain är en amfoterisk tensid som är mycket hudvänlig. Det används ofta för att göra andra tensider mildare och ger en god skumbildning; finporig och stabil. Betain används i både hår- och kroppsrengöringsprodukter. Blandningar tillsammans med laureth sulfate och sockertensid kan förtjockas med salt. Dosering ligger på 9-12% i färdig produkt. pH-värdet är 6-7, och mängden tvättaktiva ämnen är 30%.

Miljöaspekter: Bryts ner till 98%, godkänd av Naturskyddsföreningen att använda i ”Bra Miljövalsprodukter”.
 
« Tillbaka