Aprikoskärnmjöl 
INCI-namn: Apricot Seed Powder

Aprikoskärnmjölet har samma storlek som vallmofrön. Det blandas lättast i en färdig crème med 1-3 g/100 g. Crèmen bör innehålla aktiva ämnen eller andra ämnen som tränger ned i huden.

Peelingcrème med aprikoskärnmjöl kan användas till händer, fötter, ben eller andra kroppsdelar som kräver kraftigare peeling. Aprikoskärnmjölet absorberar ej vatten eller fett när det blandas i en produkt, och det påverkar inte heller konsistens eller hållbarhet på produkten.
 
« Tillbaka