Aloe vera 
INCI-namn: Aloe vera

Man kan få ut två helt olika ämnen ur växten aloe. Det ena är saften, som sitter i bladens yttre skikt. Det andra är geléet från bladets inre skikt, som pressas ut. Det är just detta gelé som används på huden.

Efter det att aloegeléet pressats ut, silas och renas det. Slutprodukten är en klar och vattenliknande vätska. Olika företag förtjockar denna vätska, och säljer därefter produkten som aloe gel.

Aloe vera används vid olika strålskador från solen och vid smärre brännskador, då det lindrar smärtan och hjälper huden att läka snabbare. Det kan hjälpa vid olika hudproblem som acne, finnar, hudirritationer, ärr, insektsbett samt vid öm och röd hud. Aloe vera är även bakteriedödande och har fuktbindande egenskaper, det lugnar och hjälper hudens helningsprocess.
 
« Tillbaka